Snart klar..

Då var SNART väskan packad och klar. Mitt i natten. Tänkte jag skulle försöka vara uppe till typ 3!? Om jag orkar :) Men allt för att - försöka - slippa jet lag på lördag!! Sitter här i storarummet med brorsan nu, vid varsin dator och tvn igång - intervju med Anja. Ett brons, check! Får hoppas på fler medaljer till henne - eller i annat fall SVERIGE!!!

Imorgon är det hejdå till all skitsnö! :)


Snökaos igen.

Vad ÄR detta? Kan inte beskriva HUR glad jag är över att jag ska åka till sol och värme imorgon! Slippa detta helvetesväder!! Har aldrig varit med om en sån här sketen vinter!!! Snö, snö, snö.... och inte ens en backe har vi (Zimmermansbacke räknas inte!!!) till att åka skidor i.

Har haft en mysig middagskväll med familjen, plus kaffe på det. Matilda kom först och sa hejdå och trevlig resa! Sen kom Emma!! Ååååååh jag kommer sakna dom sååå!!!!!!!!!! Meeen, 5 veckor går fort.. som tur kanske är :) Nu måste jag packa!!! Sen "sista" avsnittet av the Vampire Diaries!!!!!! :D


Till salu.

Satt precis och tittade i en svensk fastighetsbroschyr. Såg att farmor och farfars gamla hus är till salu igen. Alla minnen blommade upp när jag såg huset. Åååh, jag saknar the old good days! Väldigt mycket. Saknar farfar. Väldigt mycket. Tur att man har ett minne :)


Längtar tills dessa...



Vackrare i Thailand än någon annanstans!

Nervösiteten kicks in!

Sååå nu sitter jag här och råpluggar bara ngt timme innan tentan. Känns som att jag har grepp om det, men ja.. jag har ju något otalat med muntliga prov. Nervösiteten kommer dränka mig och jag kommer antagligen att svamla. Måste kunna det som ett rinnande vatten för att ha nååågon som helst chans. Och det kan jag inte. Än :)

Sen nu har det typ slagit mig att jag ska åka imorgon!! Imorgon - IMORGON! Ja, lite ökar väll min hjärtrytm, men inte mycket. Inte än. Har panik inför min packning. Allt jag kan tänka på är allt inför resan.. tänker inte alls på det jag borde göra; studierna! Sista dagen idag ju, och jag är efter. Jobbigt.

MEN MEN. Nu kommer snart brorsan och farmor. Hela familjen ska käka frukost tillsammans. Ska bli myspys.. och gott med frukost. Damn I'm hungry!!!!!!! :)

Sista skoldagen.

Jaha, då var det alldeles snart dags att gå och lägga sig. Vila upp sig inför morgondagen, som ska bjuda på frukost med familjen, en tenta, massa packning och besök av mina bästaste vänner!!!!

Har precis (typ) kommit hem från Malmö. Hade en jääääkligt lugnt, men mysig kväll med Andreas. Han mådde inte så bra visst.. plus att vi båda var svintrötta, så vi låg helt utslagna och tittade på OS. Gick inte så bra i utförs.. 2 föll på 3 åk. Dålig snö i Kanada. I think it's the Global Warming! Haha. Go Pärson!!!!

Nu, bed time! Sleep tight.

Jobbigt!!!!!

Aaaaah jag BORDE PLUGGA!! Har min sista tenta imorgon! Organisation & ledarskap! MEEEN NEJDÅ, istället har jag FASTNAT för mitt, numera favoritprogram The Vampire Diaries!!!!!! Är på avsnitt 13 nu..... aaaah vill seee meeeer!!! MEN nu måste jag ta tag i mig själv!! Tenta, tenta, tenta-tänk!


-o_O-


Det börjar dra ihop sig nu!

I måndags var vi på de sista studiebesöken på utbildningen! Och nog en av de bästa :) Var uppe i Turning Torso! TYVÄRR var vädret väldigt kass, så vi såg inte de hela 8 mil som man faktiskt KAN från där vi stod på våning 53. Kändes rätt creepy faktiskt. Kändes som att hela byggnaden rörde sig - vilket den är byggd för att göra, men inte gjorde. Känslan hade med tryck och höjd och sånt att göra.

30.000  SEK/mån för en 5a.. ngn som vill joina mig? ;)

 

Utsikten och konferenslokalen.



På kvällen kom Emma och Tobbe på lite snabbesök. Eller förlåt, Tobbe och MUFFINSTJEJEN! Hahaha. Lunarstorm for life, säger jag bara! Det var fina tider det :P

Igår åkte jag hem till Andreas efter skolan (efter tysktentan som jag fick VG på! wohoo)! Kollade på OS, såklart! Andy är ett OS-freak att heta duga! Blir lite smittad själv måste jag tillägga. Har aldrig varit haj på Vinter-OS innan, men det är ju riktigt skoj! 2 guld än så länge! How many will we get?

Bara skola imorgon också, sen på fredag är det adjöss kylan, and HELLO värme och soooool!!!!!!!
LÄNGTAR! :)


Stöööörigt!!!

I DESPITE people som inte förstår grejen med att man ska VÄNTA på att folk gått AV tåget, innan man själv ska gå på. Pågatågen snackar jag då. Ivriga skåningar. Har faktiskt aldrig varit med om så pass stressade folk som sträckan Ystad - Malmö. Sinnes. - "Åh jag vet, vi TRÄNGER oss in mellan två personer som håller på att gå av tåget!" Smooth! ÅH GALNA MÄNNISKOR SOM GÖR MIG GALEN! Typ :)

Nu ska mamma och jag äta korv och pasta! Sen kommer Emma.. och sen Tobbe!
Skriver mer sen om min KANONBRA-IGA dag!

Valentine's Day.

Idag är det THE Official Love Day! Ojojoj.. ska alla hjärtan sitta och mysa, ge varandra fina saker och tycka extra mycket om varandra. That's just bullshit. Ska man inte göra det varje dag? Blir dyrt att ge varandra saker varje dag, ja.. så skippa det :) Men, är det inte roligare att få blommor en helt vanlig dag?! Just det :)

Igårkväll var vi ute i Västra Hamnen, hos Therese och Tobbe. OS-titt med Therese-bakade pizzor och Tobbe-och-Anna-döbakad morotskaka (ändå var det väldigt god - with a touch of pepparkaka-flavour)! Gick inte så bra för Anna-Karin och Helena i OS. Väldigt konstigt var det hela, tycker vi. Dopad ryska? Det finns en jävligt stor chans.

Undra vad OS har att bjuda på idag?

Oväder?

Vår sista lektion blev inställt pga eventuellt snöoväder. NÄR ska detta helvete ta slut? Visserligen snöar det inte - än så länge. SKÖNT!! Men det blåser så in i. Lite "läskigt" att åka tåg hem nu vid middagstid. Trots att tåget kör på rälsen typ två ggr i timmen, hade snön ändå yralt igen spåren. Mysigt, sure. Men ännu mer creepy. Tänk om tåget hade spårat ut? Ja, TÄNK OM! ;) Var fint att få komma hem tidigt iallafall.. äta MAT till lunch, istället för de knäckemackor med makrill i tomatssås som var det enda jag hann att slänga ner i väskan i morse. Det är ju inte ens gott. Vad tänkte jag där? Haha.

Ikväll ska jag ha lite kompisar över. Myskväll. Dricka lite vin och sjunga lite SingStar?! Typ :)
Ska bli väldigt trevligt iallafall!!!

Nu ska jag se ytterligare ett avsnitt av the Vampire Diaries, innan jag får ta mig en liten nap!
Ha en mysig fredag!


It's official.

I hate myself. KOM IGEN! När ska jag bara sluta bry mig?!!? Idag hade vi muntlig tenta på Världenkunskap. Började med att jag höll på att kräka innan jag gick in i rummet! Inte på grund av dålig mage då, utan av nervösitet! Jag HATAR muntliga prov/förhör/tentor - you name it!! Jag hade glömt hur mycket jag bara HATAR det. Hjärtat slår 50 000 ggr snabbare än i vanligt fall, jag famlar på orden, tappar huvudet, humöret... kunskapen dras ur mg.. eller gömmer sig i mig. Alla frågor, förutom de jag missuppfattat eller missat helt och hållet då, som hon frågade mig kunde jag. ALLA! Ändå svarade jag med um och eh innan. Avslutade inte heller. Jag hatar mig själv. Hatar. Jag kan allt så pass bra att om jag hade skrivit tentan hade jag fått VG - FOR SURE! Men, nu famlar jag mig fram och HOPPAS på att jag får ett G... ett G?!

Ett fel och jag är körd. Då sitter jag och tänker på det resten av tentan. Tårarna samlades inom mig. Åh, jag vill bara vara lika självsäker under ett förhör, som jag är i det vardagliga.. det sociala. FAN! Störde mig SJUKT mycket att hon var med också.. och att de hade kafferep under tiden? Snacka om oproffesionellt!!!!

Nu, 10 timmar senare, har jag äntligen lugnat ner mig. TYP lagt det bakom mig.
Tur att man vet vad man kan, annars hade jag fan kunnat gå och begrava mig.

Fast, när ska denna panikångest ta slut?! Eller vad är det?

En bra start på dagen

Är en STOR kopp kaffe (con leche) och ett avsnitt av the Vampire Diaries. Egentligen borde jag plugga så in i ! Har min tentatid kl 14.15... that's why jag tänker att jag har tid att se på såpisar. Haha. Men så är egentligen INTE fallet! :)

I eftermiddag ska jag fira tenta-check med ett besök hos min farmor!
Hon sa att hon skulle bjuda på middag, så det vattnas redan i munnen på mig!


Uttråkad?

Varför inte se ett avsnitt av The Vampire Diaries? :) Time for the Pilot!

Efter ett låååångt förhörssamtal med Malin och ett
litet chit-chat-fnitter-samtal med min Emma-Pemma,

blooooood time!!!


Hahaha!

Pratade precis med Malin i telefon. Hon förhörde mig inför morgondagens tenta på Världenkunskap.

Malin: och på tal om ingenting, vad heter FNs generalsekreterare?
Jag: Måste vi kunna det?!?!
Malin: Haha jaaa Emelie, det SKA man kunna!
Jag: Jaha.. ey.. Nick?
Malin: Haha, NEEEJ.. DAVE!
Jag: Jaha, DAVE (börjar skriva)
Malin: HAHAHAHAHAHA! NEEJ han heter INTE DAVE!!!!!!!
Jag: ??? (haha)
Malin: Han heter Ban Ki-Moon

Haha, så kan det gå när man inte är så allmänbildad :)

Nytänk.

Okej, pappas ord skar genom bröstet på mig. MEN det är en väldig sanning bakom det hela. Bättre sent än aldrig att inse det, va? Jag har alltid älskat mig själv för den spontana människa jag är, men kanske har jag tagit den egenskapen på lite väl mycket allvar? Med examen kommer ansvar. Hela livet handlar om ansvar, men nu måste jag ta tag i detta. Prioritera ansvar före spontanitet. I Thailand ska jag filosofera bla, bla, bla. Och när jag kommer hem ska jag ta mig i kragen. Jaga sina drömmar är bra, men att drömma sig bort är inte alltid okej. Dags för mig att vakna upp i verkligheten. Punkt.


The Vampire Diaries



Först var jag skeptisk, men nu ser jag framemot det!!!!!! Sexiga vampyrer, jatack!

Vart är världen på väg?

Sitter på Aftonbladet och min haka kan snart vila på bordet. Vart är världen på väg? Ung man hittad skjuten (i Uppsala?), ubåt funnen fylld med kokain, bankrån med armborste, 17åring häktad för mord, någon inte-så-lyckligt-lottad fick kejsarsnitt utan bedövning... och nu är det troligt att Iran håller på att fixa kärnvapen också. I can go on, and on, and on. What happened to forgiveness?


I'm scared!!!!!

Faan, panik. Jag HATAR havet som det ÄR! I grumligt vatten kan vad som helst gömma sig (det är mitt motto!) ;)
Nu ska man behöva vara rädd i kristallklart vatten OCKSÅ! Kubmaneten har hittats överallt runt Thailands kuster. Visserligen sägs det inte vara någon risk i havet där jag ska vara, MEN de där slemiga grejorna kan väll komma loss vart som helst? Åh, jag är rädd..... poolen får bli min bästa vän :P

 
Se upp för dessa! 

Saaaaknar min vän!!!



Jag saknar min kära vän Johanna, som så fint bor på andra sidan atlanten!

I wonder how much they pay him to do this!?!



But oh my woooord it's hilarious!!!!!!

Åh herre...

Denna vackra bild tog Matilda på oss förra lördagen när Nejls hade fest! Definitivt vår bästa sida ;)


Ge mig fredag!!!!

Började med att jag blev sinnes-yr igår på tåget in till skolan. Lite illamående och ja, yr. Konstigt. Kan bara minnas att jag mått sådär.. när jag varit SJUKT bakis!?! Vetifan vad det var! Mådde dåligt resten av dagen, tills jag kom hem till Andreas. Där började jag må bra igen. Idag är det same old story. Jag förstår det inte..! Antar att jag är sjuktider nu?! Anyways så stannade jag hemma idag. Sov ut, dricker varmt, snuvas av mig.. tycker synd om mig själv. Ja, det är aldrig fel att ha en anledning till att göra det ;) Ska försöka plugga lite nu också. Känns som att allt man läser går in på ena sidan, och ut på andra. Ett minne blott.

Lite Twilight i bakgrunden and I'm good to go.


Time for school.

Damn. Missade lektionen i morse. Hade ett besök hos Mrs X. En annan sak avbockad på min lista. Haha. It sucks. Men, nu ska jag snart hoppa på tåget till Ystad. Turismlektion. Man missar inte en lektion med Eva frivilligt :) Fruktar resten av veckan dock. Ska ha Janne HELA veckan. No offense Jan, men organisation & ledarskap - INTE roligt!!!!!!! Nästa vecka ser lika mörk ut.

MEN, sen är det slut. Åh vad jag har längtan-känslor :D

Ikväll blir det mys hos Andreas. Längtar mest till det :)
Ha en bra en!


I miss the team!



SAKNAR!!!! Om det är ngt vi kan, så är det att vara snygga! Eller? :O

Godkänd!

Göööött. Jag fick godkänt på Europakunskapstentan. Sen att jag fick typ 10 punkter av vad jag skulle behöva plugga extra mycket på, det är en annan historia :) Malin och jag, hand i hand. Första gången IG, andra gången Godkänt. Ja, vi kan ju detta med att plugga.. :P




Om 12 dagar ska jag åka. Jag börjar bli lite nojjig nu. Spänd så in i.
Panik inför packningen, när ska jag ha tid? Skolan är galen dessa sista
dagarna. 3 tentor, ca 10 Organisation & ledarskapslektioner.. det är fan 30
timmar!?! Galet. Då kanske den där boken VAR värd 412 kr ändå.. haha.

Inflyttningsfest & hotellfrukost!

Igår var det en fin lördagskväll. Jättetrevligt hemma hos Andreas. Härligt folk på plats, gott vin i glaset och bekväma kläder! :) Utgången på Debaser var kanske lite si sådär, men till skillnad från vad som verkade vara alla andra, så tyckte jag att det ändå var helt ok. To shake the ass är väll aldrig helt fel? :) Blev en halv baguette till "efterfesten", innan vi gick hem och sov. Aldrig fel att avsluta kvällen med lita maud!

I morse mötte jag upp Emma på stationen. Blev en riktigt stadig frukost på Elite Hotell Savoy. Aldrig fel med hotellfrukost! Det är den bästa där är! Sen blev det ett par timmars sömn på soffan i eftermiddag. Riktigt skönt. Behövligt. Nu sitter jag och mamma och pappa och tittar film efter middagen, som blev tacos. Är sjukt mätt nu!

Ska försöka plugga lite Världenkunskap nu..

Mr Jump rope is my new bff!

SKA bli iallafall. Var ute och hoppade precis. Tänkte, jag kör 2 min hopp och 1 min vila, så kan jag hålla på ett tag. ETT TAG! SKOJA ett jävligt LITET tag. Körde 2 set, sen gav mina armar vika. Haha. Visst går jag inte in i mestempo. Det gör jag aldrig, men COME ON! 4 minuter snabbhopp! Det är fan INTE ok! Sååå, nu ska jag hoppa ngt litet varje dag! Tills jag kommer tillbaka i min första-månaden-i-USA-form! Då kunde jag fan hoppa i 45 minuter i sträck. Ja, en vacker dag är det jag igen.


Greek!

Ett avsnitt och jag är såld!!!! Thank GOD för surfthechannel :D

Får mig att tänka ännu mer på det amerikanska livet - friheten!
Ja, man får säga vad man vill om USA, men livet där är sjukt skönt.
Saknar det jobbigt mycket emellanåt. Tur att man har det så pass bra
som man har det här hemma!

Nu ska jag påbörja dagen med att öppna mitt kompendium i Omvärldskunskap.
Som vanligt är kaffe min bästa vän! :)

Ikväll blir det myskväll hos Andreas.
Inflyttningsfest. Ska bli himla trevligt!


It's HERE!!

Idag kom min efterskickade OCH efterlängtade film: California Man! FY FAN VAD BRA DEN FILMEN ÄR! GALET ROLIG!!!! Kan skickas efter på Megastore för 69 kr. DO IT! Ni kommer INTE att ångra er! (OBS! Humor för de som HAR humor: helst dålig)! ;D

Nu e' de fredagsmys!

Today has been - and IS - a beautiful day!!! Glädjen håller i sig. Solen skiner ute!!! Även om det är ton med slask på gatorna, well I DON'T CARE! Underbart! Vaknade med Andreas bredvid mig i morse.. så, sådär BRA började dagen :) Sen frukostmys på tåget till Ystad med min favorit-Malin! Sen hade vi typ nästsista lektionen med Mark idag. Tråkigt. Svintråkigt. Han är en himla bra lärare, det ska han veta (like he doesn't already)!
Han ska ha cred. för det iallafall. Precis som alla andra lärare denna utbildning bjudit på! 2 veckor kvar.. känns hårt.

Nu, medans jag tittar på Friends, ska jag plugga lite Världen.
Ikväll blir det bio. Snabba cash, once again ;)

Check!

Såå först blev det sagt att jag fick IG på min Redovisningstenta, men så visade det sig att jag fått G ändå. Så min lilla ledsna min är nu GLAD igen. I morse skrev vi ännu en tenta, i engelska. Den var lite svårare än vad jag hoppats på. Visste inte hur jag skulle plugga till den heller. Förhoppningsvis har det gått bra.

Känns sjukt skönt att jag tagit heeela min lediga eftermiddag till att pluggat på. Det var längesen jag verkligen tog TAG i mig själv. KRYSS I TAKET! Tenta i Världenkunskap nästa vecka. Muntlig. Undra hur det ska gå!?!

Ikväll ska jag till min favorit, Andreas :) MEN såg precis på Skånetrafiken att alla tåg som i vanligt fall går när det är rusningstrafik, är inställda. Känns ju fint. Pust. Såååå nu får jag sitta och uggla här hemma (plugga lite till?) ännu en halvtimme till. Det blir nog bra.

Imorgon blir det a great movie i repris, plus mysmiddag på Bröderna M. Ska bli trevligt!! och dyrt... haha!
Allting fungerar med Emma och Tobbe-Bobbe!

Ha en fiiiin kvääääääll :D

KAOS = LYCKA!

Idag är jag GLAD! Vaknade i morse av att Malin ringde:

- Förlåt att jag väckte dig, men du kan somna om igen för våra lektioner är inställda!

Stackars Janne! Han var säkert insnöad där han bor;

- Han har sagt att han bor utanför Kristianstad!
- Jaha, då är han nog från Åhus!

- Säger man inte att man bor i Åhus då?

Idag blir det, förutom en maaaassa kaffe, även tentaplugg och ikväll blir det lek med Emma och Tobias! Jag är sprudlande glad idag också! Känns som en evighet sen jag kände såhär ända in i benmärgen! Så mycket att se framemot nu också! Massvis av grejor! Resor, fester, träning, FILMER (till och med), mys!!! Ja, 2010 är nog fan mitt år!!!! (iallafall i år!?! ;))


Funderare.

Jag har sedan länge bestämt mig för att plugga utomlands. Har dykt upp en del "hinder", men jag SKA göra det ändå. Min bransch skriker efter unika erfarenheter och utbildning! Jag kan inte sluta leva nu. But, why should I?

Anyways så kan jag inte bestämma mig ALLS! Hawaii, Dubai, Sydney? Vad hade ni valt? Någon som kan rekommendera någon destination som ni bara ÄLSKAT? Jag älskade Hawaii, men kanske jag ska vidga mina vyer ytterligare? PLEASE, HELP! :)

Uttråkad!!!!

Jag är uttråkad till döds. Hatar det. Hatar att vara ledig!!!! Myror i brallan!!!!!!!! Hatar att bara sitta hemma, då vill jag bara äta hela tiden. Bli tjock. Haha. Nej det vill jag inte bli, det blir man bara på köpet. Haha!

Och snöar gör det ute också.. åååååh för HELVETE!!! Save me, someone!!

Málaga i maj!!!!

Igår bokade jag och Emma reeesa!!!!! Det blir 10 dagar i Málaga, España. Ska bli himla roligt!!!! Vi har hyrt lägenhet i Fuengirola. Läste sen att det visst var väldigt svenskt?! INTE helt ok, men vi tänkte ju lite vara där HELA tiden - med lite utflykter och äventyr så slipper vi nog svenskarna ;) Ser vi framemot!!!!! 16 - 25 maj! :D



Sitter och tittar film, fast jag borde plugga. The Ugly Truth. Bra film actually! Jag gillar Heigl, hon är skön!





Jag är besviken. Kan inte lägga det bakom mig av någon anledning. Jag brukar vara bra på att göra det. Men inte detta.
Så, jag reser mycket - försöker resa så mycket jag kan. Leva medans jag är fri att göra det; innan jag har fast jobb och lägenhet som håller mig tillbaka. Jag jobbar röven av mig för att ha råd. Jag vet hur jag hittar billiga flyg, bra sätt att bo på etc, etc. DÄRFÖR kan jag resa. Tro inte att jag smäller upp 10,000 spänn på varje resa jag gör. Långt ifrån. Och TRO INTE att jag får pengar av min farmor! Hur kan man ens få för sig en sån sak?! Fast det är klart. När du får en massa presenter i julklapp eller på din födelsedag, får jag en slant till min resekassa. Jag önskar mig det. Jag prioriterar det i mitt liv. Jag har ingen bil, ingen lägenhet, dyra kläder, råd att äta på restaurang när jag vill - I'm not you.
Jag är evigt tacksam mina föräldrar som står ut med mig hemma fortfarande! Men när dagarna är som de oftast är för min del; 7 till 22.30-långa med först skola och sen jobb, stör det dem inte. En dag kommer jag också sitta i en lägenhet, ha bil, skulder och spara 500 kr av min lön varje månad, men än är jag inte redo för det. Jag är fortfarande redo för världen. Hatar att bli besviken.


Light up, light up.

Sitter och lyssnar på Snow Patrol medans jag väntar på tåget. Det tidiga tåget blev inställt.. och tack vare Malin fick jag veta detta INNAN jag gick till stationen (och slapp att frysa!! wiie). Jag blir så arg på dessa jäkla tåg!!!! HALLÅ, det är väll inte FÖRSTA GÅNGEN VI HAR SNÖ I SKÅNE PRECIS?? När ska de lära sig?!?!! När ska VI LÄRA OSS??? Oh my word.

Blir Turism-lektion nu på förmiddagen, sen Org&Led. Jag trodde vi skulle ha det hela dagen ju, men det är inte förrän på onsdag! Haha, tur va? :P Sen blir det jobb i några timmar!!!! Mmm, pengar!

Ha en RIKTIGT bra dag, och glöm inte klä er varmt! 

RSS 2.0